Sundání opěrky hlavy,výměna potahu sedačky

Přišli jste na něco zajímavého? Máte nějakou radu? Sem s ní!

Moderátor: Minor

jazzik
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Sundání opěrky hlavy,výměna potahu sedačky

Příspěvekod jazzik » 02 zář 2010 21:38

Zdravíčko honďáci,

vzhledem k tomu,že většina crx a c4g trpí timhle jevem (neboli roztrhaná bočnice na sedačkách) tak se to většinou řeší záplatou nebo kdo má peníze tak přečalouněním.Ani jedna z uvedených praktik se mi nelíbila a tak jsem se pustil do výměny potahu.
Když jsem se pár lidí ptal na sundání opěrky hlavy tak řekly - nejde,nebo jde hodně mizerně...takže jsem to šel rozlousknout při příležitosti výměny potahu.

-Postup :
1, pošoupneme si sedačku co nejvíce dopředu k volantu kvůli velkému prostoru na zadní trestné lavici :D
2, ve spodní části opěradla je kusem potahu překryt spoj potahu - jsou to takové kovové kroužky (kombinačky,kleštičky,cokoliv na tenhle styl) - pevně uchytit kroužek a ohnout (nejlépe bez většího poškození kroutit do strany)
3, následně se povytáhne zezadu kousek potah a jsou tam takové gumové lanka přímo na potahu zachycené o konstrukci sedačky (opět kleště a vytáhnout),následně vylezeme z CRXka a užijeme si protažení ve většim prostoru *dance*
4, sklopíme sedačku dozadu a vytáhneme potah a gumové lanka zepředu
5, nyní povytahujeme pokud možno co nejvíce a pro ulehčení práce a materiálu sedačky rovnoměrně potah nahoru do doby,než narazíme na první žlábek ve kterém bude taková tyčka,která je zašitá v potahu a je přichycena opět kroužky ke konstrukci sedačky - tyhle kroužky opět odstraníme,ale tady je dobré dávat větší pozor,molitan má tendence se trhat,takže ideálně dvoje kleštičky a roztáhnout od sebe kroužek
6, postupujeme výše na další žlábek,kde postačí kroužky mírně roztáhnout a drátek na potah vysunout
7, teď je zábavnější část a to vyndání závlaček pro opěrku - posadíme se do prostor které nedoporučuji lidem trpící klaustrofobií neboli zpět na zadní sedačku a vezmeme si sebou,plochý šroubovák,malé kleštičky a náhradní balíček nervů do kapsy... závlačky jsou umístěny pod černym plastovym objektem a nejlépe se dá vyndat plochym šroubovákem,kterým zajedete pod plast a z pravé strany je vykousnutá drážka na opěrce a tam lze šroubováčkem zachytit závlačku a vytáhnout
- nějakou chvíli vám ta první potrvá,druhá už jde nekompromisně rychlostí světla ven (asi se vás bojí :D )
8, nyní můžeme vyndat opěrku,povytáhneme si potah co nejvíce aby jsme mohli na díru ze zadní strany sedačky (viz fotka),tam stačí z boku zmáčknout na plastové úchyty bez větší síly a plastová objímka vyskočí,to samé uděláte na druhém kousku a nyní můžete bezpečně a bezproblémů sundat potah...doporučuji přeluxovat molitan na sedačce ať si tam neuděláte ještě více nepořádku než se vám doteď povedlo
9, následně se vše odvíjí samozřejmě v opačném pořadí a místo kovových kroužků lze použít stahovací pásky (blindr páska a podobné názvy) a tak dokončit i zbytek...

tímto všem děkuji za pročtení a pokud to někdo ocení zlobit se nebudu :)

P020910_17.05.jpg

P020910_17.29.jpg
zde v obou žlábkách je přichycen potah stejnými kroužky jako dole (při mírném roztažení je možnost potah vyháknout a dát nový)

P020910_17.29_[01].jpg
touhle mezerou musíte šáhnout pro vyndání plastových "objímek" kolem opěradla (po vyndání opěrky hlavy a pozor na ostré plechy)

P020910_17.54.jpg
zde jsou plastové objímky spolu se závlačkami na opěrku

P020910_19.07.jpg
po navlečení a dokončení práce
Jazzik

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: Sundání opěrky hlavy,výměna potahu sedačky

Příspěvekod Minor » 02 zář 2010 22:30

Já oceňuji velice. *pohladit*
A obzvlášť poznámku o ostrých pleších, dělajících neplechu:) Kdysi jsem se takhle docela fest pořezal.
Jen tak dál *drinks*
Minor@honda-club.cz, 737574121, ICQ 225505717

jazzik
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jazzik » 02 zář 2010 22:55

Minor píše:Já oceňuji velice. *pohladit*
A obzvlášť poznámku o ostrých pleších, dělajících neplechu:) Kdysi jsem se takhle docela fest pořezal.
Jen tak dál *drinks*

poznamka o plesich - ano ano,jeste ted mi tece rude barvivo z prstu,proto sem to prohlasil :) a jinak dekuji za pochvalu :) od tebe potesi obzvlast :)
Jazzik

Redy
Šéfík!:)
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 02 zář 2010 23:37

Velké díky za návod! *fin* *pohladit* '! samozřejmě moje sedačka už to bude taky potřebovat :)

jazzik
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jazzik » 03 zář 2010 18:08

Redy píše:Velké díky za návod! *fin* *pohladit* '! samozřejmě moje sedačka už to bude taky potřebovat :)

je to tak a ci ne ze :/ ...bohozel do toho clovek seda jak dobytek a pak to takhle dopada :/ :)
Jazzik

$@J0
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod $@J0 » 28 úno 2011 17:16

Pekny navodik len skoda ze niekto kto sa snazil predomnou opravit potah si ho nenajsiel :D zastopane ako keby to robil prvacik na vytvarnej. Ten potah si si zhodil a zasil alebo si mal druhy?

jazzik
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jazzik » 28 úno 2011 22:55

$@J0 píše:Pekny navodik len skoda ze niekto kto sa snazil predomnou opravit potah si ho nenajsiel :D zastopane ako keby to robil prvacik na vytvarnej. Ten potah si si zhodil a zasil alebo si mal druhy?

mel sem druhy a ten sem tam dal :)
Jazzik

Zpět na „Návody / Guides“