Co bude vše potřeba : 1x karosářský tmel v kartši cca 150,-
pistole na kartuš
zbytek lepidla na okna nebo silikon
kousek gumy asi 40x80x1 mm (na nový těsnění pod panty víka kufru)
ráčnu s ořechem č.12
horkovzdušnou pistoli nebo fén
plochej šroubovák
křížovej šroubovák
smirek hrubost 40-60
líh nebo benzín na odmašťování
provázek asi tak 2m (radši)
velkej spínací špendlík
trocha barvy v ostínu auta
(speciální vybavení v případě deště) : velkej slunečník

Tak a jdeme na to

V případě že někdo nemá garáž jako já a pršelo by mu stejně jako mě je tu jedno řešení viz foto
Nejprve bude asi lepší začít u toho mešiho zla a to je Zadní odstřikovač pokud je uvolněnej,vykloktanej a podobně.
Demontujte světlo nad zadní lavicí odloupnutím čirého plastu světla. Odšroubujte jeden křížovej šroubek a světlo by melo jít vytáhnout ven. Sundáme pruh stropního tapecu. Bude vidět průhledná haďička od zadního odstříkovače...v místě levého pantu je rozebiratelná, odďelte je od sebe a na střeše vytáhněte odstřikovač zamáčknutím pojistek po a proti směru jízdy. Od vyndaného odstřikovače odďelte gumové tesnění a očistěte lihem stejně tak spodek odstřikovače a místo styku na střeše. Naneste silikon nebo lepidlo na okna na gumové tesnění v místě styku s odstřikovačem tenkou vrstvou. Na střech naneste taktéž vrstvu silikonu....našponujte pojistné packy a nasďte. Vytlačený silikon kolem odstřikovače setřete a nechte pořádně proschnout.
Tím by byl problém se zatíkáním do auta přes odstříkovač vyřešen

Další méně pracný problém je zatíkání přes panty zadního víka kufru. Demontujeme stejným způsobem pruh stropního tapecu se světlem. Odpojte zadní viko od el. obvodu...konektor se nacházi za pravým zadním tapecem v míste světýllka kufru..odďelte a na odďelený konektor víka přívažte provázek a vytáhněte ven. Provázek nechte v ,C' sloupku pro zpětné provlíknutí kabelu zadního víka. Odmontujte plynové písty pro zvedáni víka.. plochým šroubovákem nadzdvihněte pojitku co drží zamčenou patku pístu na kulovém čepu!!!! DŮLEŽITÉ!!!! jinak vám po povolení matek víko vystřelí ven. Povolte 12kou ořechem 4matky co drží panty a vysaďte ven. Nejlépe ve dvou sundejte víko kufru. Plochým šroubovákem odškrábejte starý karosářský tmel v místě styku pantu se střechou, to samé provedeme na pantech + ještě pokud se povede sundat bez porušení staré těsnění na patkách pantu víka kufru které zhotovíme nové z plátku gumy. Místa styku osmirkujem a očistíme lihem. Na patku pantu nanesem tenkou vrstvu karosářského tmelu a na ní navléknem nové gumové těsněni. V místě styku patky pantu a střechy naneseme přiměřenou vrstvu karosářského tmelu a opět nejlépe ve dvou nasadíme víko kufru, chytneme matky a dopasujeme polohu vika a dotáhnem. Vytlačený tmel jsem alespoň já nechal tak jak vyběh.Namontujeme plynové vzpěry namáčknutim na kulovy čep a protáhneme kabel víka kufru ,C' sloupkem pomocí provázku který jsme si tam přichystali. Připojíme na konektor a karosářský tmel necháme proschnout.
Tím by byl další problém vyřešen

Fotka nově vyrobeného těsnění
Poslední problém a nejvíc asi náročný je zatíkaní přes trhlinky v místech originálního karosářského tmelu který po letech stratil pružnost a popraskal.
Demontujte zadní víko kufru stejným postupem jako v předchozím případě (tato operace vyžaduje přetěsnění patek pantu...předchozí postup).
Demontujte zadní tapeci a Demontujte těsnící lišty okapniček POZOR aby se vám neohly nebo nezlomily. Já je vyndaval vytažením vnitřní strany lišty směrem nahoru a jel jsem po cely dylce směrem k přednímu oknu. Mě to šlo celkem dobře. Někdo na to máte třeba jinou fintu.
Tak a teď příjde na řadu škrábání. vyškrábejte pomocí plochýho šroubováku a smirku tyto místa.
Špičkou spínacího špendlíku ohnutou do háčku pak v mezerách vyškrabejte starý tmel. Já vyškráb i tohle!!! SAREJ TMEL OD NAPLAVENÝHO PRACHU A ZDRUHÝ STRANY LEHCE OREZLEJ
Po proškrábnutí vysušte horkovzdušnou pistolí..voda je prevít... potom odmastěte lihem a naneste karosářský tmel (i do okapničky)
Nanášejte přímo na mezry tak aby kartuš natlačila tmel do spár a přitom tvořila housenku.
V okapničce zarovnejte plochým šroubovákem do roviny a v místech kufru rozetřete prstem na souvislou vrstvu. Teď je ta pravá chvíle na pauzu a cigáro

Po nějaky hodince na trošku zaschlej tmel naneste ještě jednu housenku tentokrát ale ne do okapničky tam už jsme zároveň. Nanášejte pouze dozadu a jen housenku na místa spojů. !!!HOUSENKU UŽ NEROZTÍRÁME!!!
NECHÁME POŘÁDNĚ ZASCHNOUT .....já to nechal dva dny.
postup při nasazování víka je o něco víše takže teď už jen přetřít tmel barvou stejnym odstínem nebo aspon podobnym...nemusí se nutně přetírat!! tmel sám o sobě je vodovzdornej a nepropouští vlhkost. Tak teď snad jen vše poskládat zpět a zapalit si vítězný doutník.
Já osobně sem měl všechny příznaky zde uvedený po týhle operaci sem už vodu vzadu neviděl a doufám že ani neuvidim

jinak kdyb někomu nebylo něco jasny tak klidně napište ..z návodu si myslim je to pochopitelny i proveditelný...sice čeština neni můj kamarád ale to snad zkousnete