Jak se zbavit vody na zadni lavici

Přišli jste na něco zajímavého? Máte nějakou radu? Sem s ní!

Moderátor: Minor

Andrew.DC07
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Jak se zbavit vody na zadni lavici

Příspěvekod Andrew.DC07 » 25 čer 2009 01:01

Ahoj všem...tak jsem se pusťil do řešení jedné z bolesti CRX a to zatíkání na zadní lavici. Povedlo se mi najít a odstranit problemy které to způsobují.

DSC00149.JPG
DSC00149.JPG (209.53 KiB) Zobrazeno 9129 x

Co bude vše potřeba : 1x karosářský tmel v kartši cca 150,-
pistole na kartuš
zbytek lepidla na okna nebo silikon
kousek gumy asi 40x80x1 mm (na nový těsnění pod panty víka kufru)
ráčnu s ořechem č.12
horkovzdušnou pistoli nebo fén
plochej šroubovák
křížovej šroubovák
smirek hrubost 40-60
líh nebo benzín na odmašťování
provázek asi tak 2m (radši)
velkej spínací špendlík
trocha barvy v ostínu auta

(speciální vybavení v případě deště) : velkej slunečník *vytlem*

Tak a jdeme na to *oprava*

V případě že někdo nemá garáž jako já a pršelo by mu stejně jako mě je tu jedno řešení viz foto
IMAG0126resize.jpg
IMAG0126resize.jpg (254.67 KiB) Zobrazeno 9129 x

Nejprve bude asi lepší začít u toho mešiho zla a to je Zadní odstřikovač pokud je uvolněnej,vykloktanej a podobně.
Demontujte světlo nad zadní lavicí odloupnutím čirého plastu světla. Odšroubujte jeden křížovej šroubek a světlo by melo jít vytáhnout ven. Sundáme pruh stropního tapecu. Bude vidět průhledná haďička od zadního odstříkovače...v místě levého pantu je rozebiratelná, odďelte je od sebe a na střeše vytáhněte odstřikovač zamáčknutím pojistek po a proti směru jízdy. Od vyndaného odstřikovače odďelte gumové tesnění a očistěte lihem stejně tak spodek odstřikovače a místo styku na střeše. Naneste silikon nebo lepidlo na okna na gumové tesnění v místě styku s odstřikovačem tenkou vrstvou. Na střech naneste taktéž vrstvu silikonu....našponujte pojistné packy a nasďte. Vytlačený silikon kolem odstřikovače setřete a nechte pořádně proschnout.
Tím by byl problém se zatíkáním do auta přes odstříkovač vyřešen *drinks*

Další méně pracný problém je zatíkání přes panty zadního víka kufru. Demontujeme stejným způsobem pruh stropního tapecu se světlem. Odpojte zadní viko od el. obvodu...konektor se nacházi za pravým zadním tapecem v míste světýllka kufru..odďelte a na odďelený konektor víka přívažte provázek a vytáhněte ven. Provázek nechte v ,C' sloupku pro zpětné provlíknutí kabelu zadního víka. Odmontujte plynové písty pro zvedáni víka.. plochým šroubovákem nadzdvihněte pojitku co drží zamčenou patku pístu na kulovém čepu!!!! DŮLEŽITÉ!!!! jinak vám po povolení matek víko vystřelí ven. Povolte 12kou ořechem 4matky co drží panty a vysaďte ven. Nejlépe ve dvou sundejte víko kufru. Plochým šroubovákem odškrábejte starý karosářský tmel v místě styku pantu se střechou, to samé provedeme na pantech + ještě pokud se povede sundat bez porušení staré těsnění na patkách pantu víka kufru které zhotovíme nové z plátku gumy. Místa styku osmirkujem a očistíme lihem. Na patku pantu nanesem tenkou vrstvu karosářského tmelu a na ní navléknem nové gumové těsněni. V místě styku patky pantu a střechy naneseme přiměřenou vrstvu karosářského tmelu a opět nejlépe ve dvou nasadíme víko kufru, chytneme matky a dopasujeme polohu vika a dotáhnem. Vytlačený tmel jsem alespoň já nechal tak jak vyběh.Namontujeme plynové vzpěry namáčknutim na kulovy čep a protáhneme kabel víka kufru ,C' sloupkem pomocí provázku který jsme si tam přichystali. Připojíme na konektor a karosářský tmel necháme proschnout.
Tím by byl další problém vyřešen *dance*

Fotka nově vyrobeného těsnění
DSC00164.JPG
DSC00164.JPG (199.48 KiB) Zobrazeno 9129 x

Poslední problém a nejvíc asi náročný je zatíkaní přes trhlinky v místech originálního karosářského tmelu který po letech stratil pružnost a popraskal.
Demontujte zadní víko kufru stejným postupem jako v předchozím případě (tato operace vyžaduje přetěsnění patek pantu...předchozí postup).
Demontujte zadní tapeci a Demontujte těsnící lišty okapniček POZOR aby se vám neohly nebo nezlomily. Já je vyndaval vytažením vnitřní strany lišty směrem nahoru a jel jsem po cely dylce směrem k přednímu oknu. Mě to šlo celkem dobře. Někdo na to máte třeba jinou fintu.
DSC00155.JPG
DSC00155.JPG (183.11 KiB) Zobrazeno 9129 x

Tak a teď příjde na řadu škrábání. vyškrábejte pomocí plochýho šroubováku a smirku tyto místa.
DSC00154.JPG
DSC00154.JPG (28.24 KiB) Zobrazeno 9129 x

DSC00156.JPG
DSC00156.JPG (202.01 KiB) Zobrazeno 9129 x

Špičkou spínacího špendlíku ohnutou do háčku pak v mezerách vyškrabejte starý tmel. Já vyškráb i tohle!!! SAREJ TMEL OD NAPLAVENÝHO PRACHU A ZDRUHÝ STRANY LEHCE OREZLEJ
DSC00158.JPG
DSC00158.JPG (194.18 KiB) Zobrazeno 9129 x

Po proškrábnutí vysušte horkovzdušnou pistolí..voda je prevít... potom odmastěte lihem a naneste karosářský tmel (i do okapničky)
Nanášejte přímo na mezry tak aby kartuš natlačila tmel do spár a přitom tvořila housenku.
DSC00159.JPG
DSC00159.JPG (204.54 KiB) Zobrazeno 9129 x

DSC00162.JPG
DSC00162.JPG (202.72 KiB) Zobrazeno 9129 x

V okapničce zarovnejte plochým šroubovákem do roviny a v místech kufru rozetřete prstem na souvislou vrstvu. Teď je ta pravá chvíle na pauzu a cigáro *gangster*
Po nějaky hodince na trošku zaschlej tmel naneste ještě jednu housenku tentokrát ale ne do okapničky tam už jsme zároveň. Nanášejte pouze dozadu a jen housenku na místa spojů. !!!HOUSENKU UŽ NEROZTÍRÁME!!!
DSC00163.JPG
DSC00163.JPG (238.32 KiB) Zobrazeno 9129 x

NECHÁME POŘÁDNĚ ZASCHNOUT .....já to nechal dva dny.
postup při nasazování víka je o něco víše takže teď už jen přetřít tmel barvou stejnym odstínem nebo aspon podobnym...nemusí se nutně přetírat!! tmel sám o sobě je vodovzdornej a nepropouští vlhkost. Tak teď snad jen vše poskládat zpět a zapalit si vítězný doutník.
Já osobně sem měl všechny příznaky zde uvedený po týhle operaci sem už vodu vzadu neviděl a doufám že ani neuvidim :lol:
jinak kdyb někomu nebylo něco jasny tak klidně napište ..z návodu si myslim je to pochopitelny i proveditelný...sice čeština neni můj kamarád ale to snad zkousnete *fin*

Redy
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak se zbavit vody na zadni lavici

Příspěvekod Redy » 24 črc 2009 10:51

Super práce ;) ! s tvým dovolením to pošlu na web do článků do techniky, co říkáš? :)

Andrew.DC07
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Andrew.DC07 » 24 črc 2009 11:19

jasně neni problém *fin*

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 24 črc 2009 13:10

Paráda, jednička s hvězdičkou. *pohladit*
Minor@honda-club.cz, 737574121, ICQ 225505717

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 24 črc 2009 17:36

Jakmile se tu objeví takovýto komplexní návod i s fotkama, s největší láskou je tam budu posílat *pohladit* *dance* ;)

majkl_l
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod majkl_l » 22 kvě 2010 21:49

tak už došlo i na mne....
když jsem byl u kámošky a došlo na nápad, že by jsme mohli jet s jejím malým na projížďku autem, tak než se vzbudil, tak jsme šli nachystat auto a protože mi pásy vzadu vadí, tak jsem je šoupl pod sedačku a ono ejhle... pod sedačkou mokro, hnus smrad a plesnivý pásy, takže utrum!!!

dneska jsem rozkuchal komplet kufr, pásy jsou vypraný a zítra se chystám na "opravu" tak jsem zvědav jestli to stihnu nebo jestli budu stříhat s tatíkem stromky, každopádně mne to nemine...

dle návodu to vypadá trochu děsivě, ale snad to zvládnu...

každopádně díky moc za takovouhle super rukuvedoucí nápovědu *fin* *honda* *crx*

exxsodus
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod exxsodus » 22 kvě 2010 22:51

minuly tyden sem to tak jenom lehce mazl silikonem zboku a na okraji, ale jak vidim nepomohlo, takze pokud to neudelas poradne, tak to radsi nedelej

Andrew.DC07
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Andrew.DC07 » 25 kvě 2010 22:27

majkl_l píše:tak už došlo i na mne....
když jsem byl u kámošky a došlo na nápad, že by jsme mohli jet s jejím malým na projížďku autem, tak než se vzbudil, tak jsme šli nachystat auto a protože mi pásy vzadu vadí, tak jsem je šoupl pod sedačku a ono ejhle... pod sedačkou mokro, hnus smrad a plesnivý pásy, takže utrum!!!

dneska jsem rozkuchal komplet kufr, pásy jsou vypraný a zítra se chystám na "opravu" tak jsem zvědav jestli to stihnu nebo jestli budu stříhat s tatíkem stromky, každopádně mne to nemine...

dle návodu to vypadá trochu děsivě, ale snad to zvládnu...

každopádně díky moc za takovouhle super rukuvedoucí nápovědu *fin* *honda* *crx*

Nic na tom neni ..ja to zvladnul sam a v pohode ale jestli muzu doporucit urcite pouzij karosarskej tmel...je ve stejny kartusi jako silikon ..ale je lepsi

Andrew.DC07
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Andrew.DC07 » 25 kvě 2010 22:31

exxsodus píše:minuly tyden sem to tak jenom lehce mazl silikonem zboku a na okraji, ale jak vidim nepomohlo, takze pokud to neudelas poradne, tak to radsi nedelej

Ono taky zalezi jakej silikon pouzijes jestli acetickej nebo univerzal acetickej bude reagovat s barvou tudis ji bude leptat a univerzal ani tuk..pak dost zalezi na podkladu jak moc je to cist..na prach to urcite nebude mit efekt...no a pak je jeste dulezity kam az je ten silikon natahnutej...cim dal ho rozetres tim vedsi sance ze ti tam nepotece..ja co jsem to dal do kupy na svym tak ani kapka...

majkl_l
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod majkl_l » 31 kvě 2010 13:44

taky se vám teď zobrazujou ty fotky jako nějaký nemocný? mne se třeba v půlce změní tón barev... :(

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 31 kvě 2010 15:19

Máš recht...zřejmě nějakej neduh při převodu fóra pod jinej hosting *cry* technika...nikdy nedělá co chceme *dash*

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 01 čer 2010 09:57

Opraveno *fin* *fin*

stechi
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stechi » 01 čer 2010 10:55

Me uz vubec nejdou:D:D a jsou nejaky retardovany:D

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 01 čer 2010 12:13

Co teď? :) kdyžtak promaž cookies v prohlížeči a mělo by to bejt ok *fin*

Ondra-CRX
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ondra-CRX » 28 lis 2010 20:37

Chci se zeptat jen ohledne tech stresních plastovýchlišt, ty jsi je vytahl pod nima jsi to ocistil atd.a pakjsitamdal vrstvu kar.tmeklu a už jsi je tam nedal zpet?? proste jsi to zarovnal tim tmelem jo???

Michal Delic
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Michal Delic » 29 lis 2010 18:28

Ondra-CRX píše:Chci se zeptat jen ohledne tech stresních plastovýchlišt, ty jsi je vytahl pod nima jsi to ocistil atd.a pakjsitamdal vrstvu kar.tmeklu a už jsi je tam nedal zpet?? proste jsi to zarovnal tim tmelem jo???

nie tie lišty tam potom našupneš tak ako boli :) ono ide v podstate len oto vymeniť starý popraskaný tmel za nový a samozrejme poriadne vsetko vyčistiť a začistiť

Andrew.DC07
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Andrew.DC07 » 30 lis 2010 13:21

přesně tak, ty lišty se vyndaj a pod nimy vyčistí, natahneš housenku tmelu a třeba plochym šrobovákem jí rozmázneš v celý dýlce tak by byla pěkná souvislá vrstva a po zatuhnutí ji tam nandáš zpátky

Zpět na „Návody / Guides“