Panel topení ze Civica EN

Přišli jste na něco zajímavého? Máte nějakou radu? Sem s ní!

Moderátor: Minor

Redy
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Panel topení ze Civica EN

Příspěvekod Redy » 18 led 2010 09:51

Našel jsem návod na výměnu panelu topení ze Civica 92-95 za CRX s klimatizací :) Je v angličtině, ale třeba se někomu bude hodit :) Návod je použit z webu http://www.crxcommunity.com

OK... Since there has been a lot of question about how to swap
the EG (92-95 civic) climate control into the CRX, I did a lot
of reading here, honda-tech, and other sites and actually started
this swap on El Chapulin. So, what I made was a plug-&-play harness,
using the plugs from the broken climate control and the new one.
Tomorrow, I will be installing the EG control into the center console,
so stand fast on that par of the process....

Here is how I Started:

1. Find your unit with the complete harness or at least the green plugs.
2. Identify your cables (I have them in a getto diagram so it will be
easy for you'all)
3. and get ready to have fun.
This is the unit I got and the wires from the rex.
DSC02360.jpg

DSC02324.jpg

DSC02325.jpg

Tools needed:

1. Soldering tool
2. soldering wire
3. cross and flat tip screwdriver
4. pliers (just in case)
5. a blade of some kind will help too.
6. your new unit
7. your broken, not working or whatever the case might be old unit.
8. electrical tape or heat shrink (I recomend heat shrink,eventhough
I didnt use it)
9. a flashlight if its dark
10.gloves if you will be working with heat.
11.Butt plugs if you dont wanna be soldering.

As I mention in the last How-to I wrote, SAFETY FIRST.... watch your
hands if you decide to solder.

Here we go.... First, cut the green plug off the EG harness, making sure
you have enough cable to cut and move. I dentify each cable by color.
There is a cable that doesnt match the EG harness: a green/yellow stripes
and grey dots. That one goes with the green/white stripe cable from your
CRX harness. The rest are exactly the same.
Here is the EG harness stripped.
DSC02343.jpg

Next, disasemble the back part of your old unit so you can detatch the ports of that control. Either brake them, cut them or unsolder it. I broke it, since my climate control wasnt working anymore.
DSC02326.jpg

DSC02329.jpg

DSC02330.jpg

DSC02331.jpg

DSC02335.jpg

DSC02336.jpg

DSC02337.jpg

This are the plugs you will need to do the new harness
DSC02339.jpg

DSC02340.jpg

DSC02350.jpg

DSC02351.jpg

Since you have already identify your cables, its time to start the soldering process. If you decide to use plugs by all means do it.

Here is the getto diagram of the wiring. I will make a better one in a few and update this.
DSC02346.jpg

DSC02347.jpg

At the end, you should come up with something like this...
DSC02352.jpg

DSC02354.jpg

DSC02355.jpg

DSC02359.jpg

Zde se první autor odmlčel a šel panel topení testovat...mezitím se objevil jiný a ten přidal toto :D

I had the day off today, so I went shoping for some tools and a sheet of aluminum... Here is a pic of what I picked up from LOWE'S....
DSC02379.jpg

So what I did was some type of bracket to hold the unit on the original place where the REX unit goes to. There was no modification done to the center console.
DSC02404.jpg

Here is what the bracket looks like...
DSC02380.jpg

DSC02384.jpg

DSC02385.jpg

Mounted on the unit...
DSC02390.jpg

DSC02391.jpg

DSC02392.jpg

Here i am test fitting the unit and the bracket to meassure where I was gonna drill the holes for the bolts to hold it.
DSC02383.jpg

DSC02398.jpg

DSC02399.jpg

Mounted on the center console
DSC02408.jpg

DSC02410.jpg

And with the plastic cover of the center console installed. Basicaly done... in the morning im gonna try to tweek the bracket a little bit to macke it fit better, I ran out of day light But here it is...
DSC02413.jpg

DSC02419.jpg

Looks like I got a burned ligh bulb
DSC02421.jpg

A ještě hezčí schémata
CIMG0338.jpg

CIMG0341.jpg

EKconnector.jpg
Přílohy
DSC02380.jpg

Vojcek
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Re: Panel topení ze Civica EN

Příspěvekod Vojcek » 18 lis 2010 22:06

Návod je dobrej. Akorát teď řeším problém, se správným zapojením drátků. V návodu je totiž uvedeno, že na tom širším zapojení je 2x zelený s bílím pruhem. Což i přiložené rozložení na drátky (sou tam napsaný funkce) vyvrací. Je tam totiž 1 čistě zelený, 1 zelený s bílím pruhem a 1 zelený se žlutým pruhem. Zítra to budu zkoušet ,jak to bude doopravdy. Jinak bude taky docela sranda s bovdenama. Můžete čekat další rady- protože tohle je problém ,kterej sužuje asi každýho kdo má CRX *jizda*

Cody
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Cody » 19 lis 2010 10:39

Pokud nemáš v autě klimatizaci,anebo ji neplánuješ,nechápu proč tohle řešení-v porovnání se novějšími hondami má crx pěkný panel řešení tlačítky bylo v té době revoluční-za tmy nádherně svítí a celkově na mne působí dobrým dojmem-snad jen regulační knoflík teploty mohl být řešen jinak-tlačítkově-ale pokud se podlepí a zpevní namáhavé místo také není co řešit.

Je to zajímavé zjištění co všechno lze-ale posilovač a klimatizace do crxa = :roll:

Jinak by mne moc zajímal návod jak dát ovládání z crxa do civica 4.g a nahradit tak mě nesympatycká táhla ?

Vojcek
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Vojcek » 19 lis 2010 11:11

Jasně uznávám že i origo topení je pěkný- ale stále řešit lámání plastů- hlavně u kolečka mě nebaví. Stejnak je vždycky vidět že je lepený- a to se zase nelíbí mě. Celkově když sem ten panel rozebíral tak bylo rychlejší to vylamovat, protože to šlo jako po másle. Touhle výměnou až se vychytají mouchy se to vyřeší jednou pro vždy. *drinks*

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 19 lis 2010 11:57

Může to být dobrá alternativa, použitelných panelů je čím dál méně, fandím a jsem zvědav, jestli to tedy doladíš do puntíku, pak se určitě pochlub *fin*

Wláďa
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wláďa » 19 lis 2010 20:27

To já už tam skoro mam ten druhej z Accora... Na jaře budu rozebírat toho svýho tak budu mít pak na prodej ještě jeden... Nic složitýho, jen je tam tedˇ dost klendra tak mě zebou prstíky při montování...
crx EE8 Vtec B16A1
Obrázek
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

Vojcek
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Vojcek » 28 lis 2010 15:41

Tak bohužel přestavbu nedodělám. Borec když sem jel 80 mi nedal přednost. Auto na odpis. Naštěstí já i spolujezdci jsme v pohodě. Postupně nás pouštějí z nemocnice. Sám sem se divil co céro vydrželo, protože to byl pro mě čelní střet. Jinak na crx nezanevřu a koupím si druhý :-D Hondě zdar a CRX zvláště *jizda* Dávejte na sebe všichni bacha!!!

Minor
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Minor » 28 lis 2010 18:31

Správnej přístup. Držím palce s uzdravováním a sháněním dalšího kousku. Cody má myslím nějaké slušné céro z Německa na prodej.
Minor@honda-club.cz, 737574121, ICQ 225505717

Wláďa
Správce fóra
Správce fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Wláďa » 28 lis 2010 20:39

Tyo tak to je mi Tě opravdu líto... Snad nás taková smůla nebude moc stíhat... Ale jak se říká, na všem špatnym je něco dobrýho... Aspoň budeš mít dost náhradních dílů...
crx EE8 Vtec B16A1
Obrázek
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

Vojcek
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Vojcek » 30 lis 2010 12:14

No právě vzhledem k okolnostem budu muset dát celý auto do šrotu. Nemám vrak kam dát a navíc se nehoda stala dost daleko od místa kde bydlím. *au* Mrzí mě to a rve mi to srdce, protože sem přišel o "člena rodiny". Na honda forum sem dal i nějáké foto.

Repi
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Repi » 30 lis 2010 12:35

teď sem na ty fotky koukal.. upřímnou soustrast.. ale tak hlavně že se nikomu nic nestalo, auto se koupí nový :) *jizda*

jazzik
CRXař
CRXař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jazzik » 30 lis 2013 08:37

ahoj panove,tak jsem si jednoho krasne zimniho a studeneho dne rekl,ze by bylo hezky udelat neco s mym panelem topeni,kery uz bylo lepeni a stejne to nebylo ono... no a zrodila se myslenka,ze vyuziju ten panel z c5g kterej mam v garazi...trochu sem googlil,ale nevedel moc pod cim hledat,pak sem nasel zde tenhle navod a pouzil jej jako predlohu... nakonec se povedlo a zda se,ze vse funguje jak ma...prihodim poznatky

ve velkem konektoru u CRX jsou opravdu dle obrazku dva zeleno/bile kabely... nekdo psal o tom,ze jeden je zeleno/zlutej... ale ani nikde na anglickych forech sem poradne nevycetl co s tim... takze byla dobra testovani ... zapojil sem jeden zeleno/bilej do konektoru a vyzkousel...zdalo se,ze vse funguje...pak sem zkusil zapojit k nemu i ten druhej zeleno/bilej ... vyzkousel... a vse svitilo a myslim ze i lip prepinalo ... konektory sem nechal v crx puvodni az na malej zelenej,ten sem rozpinoval...na zbytek sem koupil fastony a zasunul do origo konektoru....ten hlavni na ovladani ventilatoru zustava,akorat jsem do nej prepinoval zelenej kablik z elektriky co vede z panelu c5g... fotky dodam snad casem a nebo vubec :) jestee chci panel striknout domatny cerny...
jeste dalsi dodatek ohledne tahel/bovdenu ... u crx panelu jsou ze stejne strany privody a u sebe sou zacvaknuty,u c5g to je jinak...nasel sem na netu navod/fotku,kde ten jeden drzacek bovdenu uriznul a dal taktez vedle toho druhyho,na tohle sem vcera narazil,jelikoz sem to radeji mel nechat na puvodnim miste a nejspis by tam to tahlo zalezlo bez problemu,ja nakonec musel zkracovat to cerne pouzdro a delat do nej nozem drazku...
Jazzik

Zpět na „Návody / Guides“