Oprava búranej EE8

Přišli jste na něco zajímavého? Máte nějakou radu? Sem s ní!

Moderátor: Minor

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Oprava búranej EE8

Příspěvekod pepo crx » 12 lis 2009 21:39

Ahojte *drinks* keďže som momentálne chorý a nemôžem teda v garáži makať na CRXe, rozhodol som sa tu zverejniť postup opravy mojej EE8, viem že zopár ľudí nielen tu to zaujímalo, tak teda držím slovo a dúfam, že to niekomu niekedy pomôže, aj keď to samozrejme nikomu neželám a nerád by som si to absolvoval znova... ;)

Tak teda poďme poporiadku....
Vlani na jeseň som bol búraný, odniesla to spolujazdcová strana, v podstate kolmo na smer jazdy, medzi nápravy, tesne nad prah. Dvere išli tak 15-20 čísel dnu, pričom v pántoch a zámku ostali držať, teda šiel dnu aj stĺpik za dverami, prah bol len mierne zvlnený, čelné sklo ostalo celé, v stĺpiku nad rohom dverí vyskočila drobná priehlbinka, auto ostalo pojazdné, šiel som s ním pak ešte 160 km domov, pocitovo nijak narušené jazdné vlastnosti...

1. po búračke.JPG
1. po búračke.JPG (102.33 KiB) Zobrazeno 7934 x

Hneď ako prišli peniaze z poistky vinníka, len pre obraz fungovanie poisťovní, škoda vyčíslená na 2500€, zostatková hodnota auta 1200€ ( *vytlem* alebo skôr *cry* ), toľko mi aj prišlo. Keď to v globále zhrniem, tesne to stačilo na klampiarinu, lak som si musel zatiahnuť už za vlastné... Doplním že okrem klampiariny sa na aute zahladzovali otvory na uchytenie oterových líšt na prednom blatníku, dverách a zadnom blatníku, navárali sa lemy dopredu aj dozadu.
Ako prvé sa vyťahoval celý bok do približne rovnakého stavu a tvaru, ako by mal byť. Kto by chcel rýchle peniaze a dať auto okamžite preč, by pregitoval, dal do laku a pekne natiahol budúceho majiteľa... *dash* To však nebol môj zámer, s autom sa lúčiť nemienim a chcel som ho späť do top stavu 8-)

2. vyrovnanie plechov.JPG
2. vyrovnanie plechov.JPG (101.36 KiB) Zobrazeno 7934 x

Po vystretí pokrčených plechov a približnom zrovnaní uhlopriečok, sa pôvodný blatník odvŕtal, a na jeho miesto poputoval druhý kus odvŕtaný z iného auta *oprava*

3. odvŕtanie starého blatníka.JPG
3. odvŕtanie starého blatníka.JPG (103.59 KiB) Zobrazeno 7934 x

4. odvŕtaný blatník.JPG
4. odvŕtaný blatník.JPG (97.88 KiB) Zobrazeno 7933 x

5. pripravený nový blatník.JPG
5. pripravený nový blatník.JPG (107.46 KiB) Zobrazeno 7933 x

Žiaľ, vzhľadom na fakt, že toto trvalo prvému klampiarovi 4 mesiace, niet sa čomu diviť že mi došla trpezlivosť, auto od neho išlo preč a poputovalo druhej partičke mladých šikovných klampiarov, ktorý nižšie uvedené pokračovanie prác zvládli za cca. 2 týždne :mrgreen:

Pri dopasovávaní nového zadného blatníka došli na to, že dvere cezeň prečnievajú cca. o 1 cm, auto teda muselo ešte na stolicu, kde sa kasňa natiahla do pôvodnej dĺžky. Fakt veľmi smutné že predchádzajúci klampiar na to neprišiel :roll:
Pak sa blatník navaril 8-)

6. navarený nový blatník.jpg
6. navarený nový blatník.jpg (59.31 KiB) Zobrazeno 7933 x

Keďže pod kolesá išli 2 cm rozširovacie podložky a moja predstava bola, aby lemy s nimi pekne lícovali, vyrezali sa pak pôvodné lemy a na ich miesto prišli širšie, konkrétne z predných blatníkov z civica 6g, ktoré tvarovo spĺňali moje predstavy a požiadavky :twisted:

7. naváranie lemov.jpg
7. naváranie lemov.jpg (56.36 KiB) Zobrazeno 7931 x

8. zadný lem.JPG
8. zadný lem.JPG (65.81 KiB) Zobrazeno 7931 x

Táto taktika nám však nevyšla na predných lemoch :cry: Keďže sme chceli zachovať aj pôvodný lem kvôli úchytom podblatníka, širší lem sa mal navárať naň. Tu však už lemy z C6G kvôli rozdielnemu rádiusu nepasovali a takisto sme pohoreli aj s lemami z C4G. Vtedy to klampiari zobrali do vlastných rúk a každý lem vytvorili zo štyroch až piatich samostatných kúskov, ktoré zvarili dokopy... *oprava* Pre obraz doplním, že na výrobu týchto štyroch širších lemov mali klampiari k dispozícii 10 ks blatníkov, pričom na konci mi ostali z toho 2 neporušené kusy... :lol:
No a tu niekde sme skončili s klampiarinou. Výsledný efekt je podľa mňa celkom obstojný a čo je hlavné, zodpovedá mojej predstave *dance*

9. predný lem.jpg
9. predný lem.jpg (47.64 KiB) Zobrazeno 7930 x

Auto sa pak presunulo k lakovníkovi, ktorý sa podobne ako klampiari na aute poriadne namakal, keďže celú gitovačku si už chystal on. Spotreba materiálu, teda hlavne gitu na auto, resp. hlavne na tie lemy sa vyšplhala niekde ku 8kg :|
Potom nasledoval plnič a následne lak, výsledok už každý posúďte sám. Nepredpokladám že sa to bude páčiť každému mne každopádne áno :mrgreen:

10. gitovačka.JPG
10. gitovačka.JPG (98.03 KiB) Zobrazeno 7930 x

11. plnič.JPG
11. plnič.JPG (55.08 KiB) Zobrazeno 7930 x

12. v laku.JPG
12. v laku.JPG (98.09 KiB) Zobrazeno 7930 x

A čo dodať záverom? Ťažko povedať či to bolo to naj riešenie, zvažoval som aj kúpu druhej kasne a prehodením všetkého na ňu, každopádne som si zvolil túto vyššie popísanú cestu z dôvodu toho, že moja kasňa mala minimum hrdze, diely za prijateľný peniaz sa mi podarilo tiež zohnať, auto som chcel tak či tak dať zahladiť a rozšíriť, na čo musel logicky nadväzovať nový lak, o ktorom som tiež sníval, navyše rozobrať jedno auto a poskladať druhé by tiež stálo nemalý peniaz, mimo to by som musel riešiť presun VINka, do čoho sa mi tiež samozrejme nechcelo...
Tak či tak, som rád že už to mám za sebou a po roku môcť teraz svoju novú CRXu skladať v garáži je už pre mňa radosť a previezť sa na nej pak tá najsladšia odmena *fin*
Naposledy upravil(a) pepo crx dne 12 lis 2009 22:32, celkem upraveno 4 x.
enjoy VTEC

Ludva
Bourák
Bourák
Kontaktovat uživatele:

Re: Oprava búranej EE8

Příspěvekod Ludva » 12 lis 2009 22:03

A dál? :lol:

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 12 lis 2009 22:36

Ludva píše:A dál? :lol:

heh, už si to môžeš dočítať do konca *fin* problém je v tom že si rýchlejší ako môj internet *vytlem* Aj napriek správne zvolenej taktike priebežne si text ukladať a pak upravovať, mi po jeho dopísaní padol net a musel som to od polovice písať znova, tak snáď mi to odpustíš... *pohladit*
enjoy VTEC

Cody
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Cody » 12 lis 2009 23:57

*fin* moc pěkné,to muselo stát peněz,a hlavně nervů ;)

Ludva
Bourák
Bourák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Ludva » 13 lis 2009 00:26

Už jsem to dočetl :D

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 13 lis 2009 07:30

Cody píše:*fin* moc pěkné,to muselo stát peněz,a hlavně nervů ;)

no, v konečnom dôsledku som sa vyšplhal zhruba na pôvodný odhad škody podľa poisťovne, tiež som to nečakal :evil:
Ale tak aspoň som si splnil sen, mať crxo ako nové, upravené podľa mojich predstáv *dance*
enjoy VTEC

Redy
Šéfík!:)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 13 lis 2009 07:54

Pecka čtení! chválím jedničkou s hvězdičkou *pohladit* podruhé za sebou vypracovat takovýto dlouhý čtivý článek, to je na dva palce nahoru *fin* *fin* ! úprava i lak se mi líbí a držím palce ať už je to poslední karambol! *vtec*

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 13 lis 2009 10:58

Redy píše:Pecka čtení! chválím jedničkou s hvězdičkou *pohladit* podruhé za sebou vypracovat takovýto dlouhý čtivý článek, to je na dva palce nahoru *fin* *fin* ! úprava i lak se mi líbí a držím palce ať už je to poslední karambol! *vtec*

Díky Redy, som sa veru teraz posledné dva dni vymáčkol :lol: dlho som sa k tomu chystal tak konečne sa podarilo 8-)
A som rád že som to stihol, bo už zase začínam byť po chorobe fit a večery začnem zas tráviť v garáži a nie na fóre. Dúfam ale, že som aspoň inšpiroval ďalších a budú sa nám tu takéto články množiť *fin* *drinks*
enjoy VTEC

cocks
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cocks » 13 lis 2009 11:14

teda, klaním se pane, dobrá práce...sice bych to asi radši prodal než to opravoval, zrovna u tohohle auta bych se na takovou opravu vyprd, ale teď vypadá opravdu skvěle, tak ať slouží a snad to bude ok, těším se až dáme řeč na HONDAYi 2010 :)
CRX VTEC - celoživotní prokletí..ale krásný.

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 13 lis 2009 11:38

No srdcař se pozná no a já myslím že mu to autí oplatí tím že už nebude žádný další karambol *fin*

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 13 lis 2009 12:50

cocks píše:teda, klaním se pane, dobrá práce...sice bych to asi radši prodal než to opravoval, zrovna u tohohle auta bych se na takovou opravu vyprd, ale teď vypadá opravdu skvěle, tak ať slouží a snad to bude ok, těším se až dáme řeč na HONDAYi 2010 :)

joooo, špekuloval som aj ja kúpiť druhú a túto rozpredať, ale keď si to zas všetko spočítam a aj druhú by som chcel zahladiť, rozšíriť, dať nový lak, zas by som bol na tých istých peniazoch.
Búračka bola pre mňa v tomto prípade impulz na to, aby som to auto dal dokopy od podlahy a komplet celé. Takže teraz sa môj sen stáva skutočnosťou *dance*
Tiež dúfam, že Honday 2010 to istí *drinks*
enjoy VTEC

cocks
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cocks » 13 lis 2009 13:38

pepo crx píše:
cocks píše:teda, klaním se pane, dobrá práce...sice bych to asi radši prodal než to opravoval, zrovna u tohohle auta bych se na takovou opravu vyprd, ale teď vypadá opravdu skvěle, tak ať slouží a snad to bude ok, těším se až dáme řeč na HONDAYi 2010 :)

joooo, špekuloval som aj ja kúpiť druhú a túto rozpredať, ale keď si to zas všetko spočítam a aj druhú by som chcel zahladiť, rozšíriť, dať nový lak, zas by som bol na tých istých peniazoch.
Búračka bola pre mňa v tomto prípade impulz na to, aby som to auto dal dokopy od podlahy a komplet celé. Takže teraz sa môj sen stáva skutočnosťou *dance*

to je fakt, pokud jsi i tak plánoval rozšíření apod tak asi ani, navíc to bylo bořený docela "dobře" ...a střecha se vůbec nehla ????????

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 13 lis 2009 13:57

cocks píše:
pepo crx píše:

to je fakt, pokud jsi i tak plánoval rozšíření apod tak asi ani, navíc to bylo bořený docela "dobře" ...a střecha se vůbec nehla ????????

jj, tiež som to zhodnotil ako "ideálne" nabúrané :lol: motor a nápravy o.k., strecha tiež nič, akurát nad rohom dverí sa v stĺpiku čo ide ponad ne, spravila malá priehlbinka, to bol ten zhruba 1 cm čo sa ten bok stiahol tlakom na stĺpik za dverami. V podstate kvôli tomu muselo ísť auto na stolicu *cry*
enjoy VTEC

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 17 lis 2009 21:38

Taak sa vám chcem zas trošku "pochváliť" s aktuálnym stavom auta, som dnešný sviatok naplno využíval :lol:
Pekne tu vidno ako sú tie lemy robené a začína sa to rysovať, ako bude auto vyzerať 8-)

slečna aktuál.JPG
slečna aktuál.JPG (106.93 KiB) Zobrazeno 7815 x
enjoy VTEC

Redy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Redy » 17 lis 2009 21:46

Modrý přízrak Obrázek *fin*

pepo crx
Žáček
Žáček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pepo crx » 17 lis 2009 21:51

Redy píše:Modrý přízrak Obrázek *fin*

jj, presne tak :twisted: a je to sexiiiii, aspoň pre mňa *love*
enjoy VTEC

cocks
Klouček
Klouček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cocks » 17 lis 2009 22:53

pepo crx píše:Taak sa vám chcem zas trošku "pochváliť" s aktuálnym stavom auta, som dnešný sviatok naplno využíval :lol:
Pekne tu vidno ako sú tie lemy robené a začína sa to rysovať, ako bude auto vyzerať 8-)

oooooooo.... ...mocná.. smekám.

Cvarga
Miminko
Miminko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Cvarga » 01 kvě 2011 14:36

Všetko sa dá len sa treba pohrať :D:D *crx*

Zpět na „Návody / Guides“