Demontáž Alternátoru
Moderátor: Minor
- Job!k
- Klouček
- Kontaktovat uživatele:
Demontáž Alternátoru
Předem než začnu chci podotknout, že jsem ho vyndaval ze své EE8 nemohu zaručit, že z ED9 a jiných modělů to půjde stejně pokud ano tak je to jen dobře. Tak a pro orientaci fotky jsem opatřil šipkama různých barev snad každá barva má své opodstatnění a to zelená=demontáž (vyšroubování), žlutá=odpojení (sundání), červená=posun (ukazuje i směr posunu), modrá=doplňková (např kam se co přesunulo a podobně). Dále ke každé zelené šipce jsem připsal číslo=velikost klíče(ta se může též lišit). Tak teď k samotné demontáži mně bohatě postačila sada očkových klíčů a celková demontáž když jsem nijak nezávodil a nevznikly žádně jiné potíže trvala necelou půlhodinku.
Naposledy upravil(a) Job!k dne 27 dub 2011 13:37, celkem upraveno 1 x.
- Job!k
- Klouček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Demontáž Alternátoru

a úplně na závěr chci poděkovat Minorovy za rady bez kterých bych ho tahal úplně jinudy a zbytečně zdlouhavě

Pecka! máš u mě na srazu pivo, protože tohle je častá demontáž a návod se víc než hodí! těším se na pokračování!

- francoois
- Miminko
- Kontaktovat uživatele:
Super popis, ja ho vyndaval nedavno a bohuzel jsem trubky musel odpojit, protoze je ohybat jsem si netroufal. Alu musim repasovat HBV, tak to nebyla prace navic 

Přidám vlastní zkušenost...Trubky jsem se také bál ohnout takhle daleko tak jsem ho vyklopil nahoru nad posilovač a alternátor prolezl bez problémů..Když jsem ho dával zpět musel jsem si pomoct kladivem a šroubovákem..chce to trochu šikovnosti při vracení spodního šroubu který slouží jako pant prakticky..foto níže..

THE VALUE OF LIFE CAN BE MEASURED BY HOW MANY TIMES YOUR SOUL HAS BEEN DEEPLY STIRRED.
Soichiro Honda
- skritek
- CRXař
- Kontaktovat uživatele:
Alternator se sa vyndat i bez demontaze brzdovho valce da se protáhnout nad převodovkou. nekdy je zapotřebí demontovat hadici k topeni , ale porad lepsi nez vymontovvat brzdovy valec. Dokonce jsem resvedcen ze je rychlejsi vymontovat i poloosu nez pak slozite prevzdusnovat brzdy.
Tel 777 27 35 35
Vy můžete jezdit rychle, Já mužu jezdit všude
a uz i rychle
Vy můžete jezdit rychle, Já mužu jezdit všude
a uz i rychle

Bezva návod. Super, že jsi ho sepsal, bude se určitě hodit řadě lidí.
Já ten HBV myslím odkláněl nahoru, ale je to už naštěstí dlouho, tak si nejsem stopro jistej.
Já ten HBV myslím odkláněl nahoru, ale je to už naštěstí dlouho, tak si nejsem stopro jistej.
Minor@honda-club.cz, 737574121, ICQ 225505717
-
- Miminko
- Kontaktovat uživatele:
Ty jo vzdyt altik jde uplne hezky vytahnout spodem
Na kazde honde mi sel spodkem. Toze bych kvuli takove blbosti sundaval brzdovy valec me ani ve snu nenapadlo

zase tak hezky nejde
, posledně u Steana když jsem mu dovez jinej, tak povolil hlavní motorovej silent a pustil motor dolů co to šlo a až pak ho vyndal, nějak se mu tam pořád pletla poloosa a roh bloku. Co jsem ho dával já, tak jsem měl poloosu venku a to šlo krásně.

-
- Miminko
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem motor vzdycky zvedal a pak jezek v kleci
Ale nic strasneho. Oproti tomu ze bys sundaval brzdovy valec atd. atd. to je uplne brnkacka a ani to nezabere tolik casu. Za hodku ho mas vymeneny a muzes jit 

- Wláďa
- Správce fóra
- Kontaktovat uživatele:
petaed9 píše:Ja jsem motor vzdycky zvedal a pak jezek v kleciAle nic strasneho. Oproti tomu ze bys sundaval brzdovy valec atd. atd. to je uplne brnkacka a ani to nezabere tolik casu. Za hodku ho mas vymeneny a muzes jit
Tak nevim jak u ED9, ale jestli si myslíš, že u EE8 to půjde taky, tak mi to můžeš přiject ukázat.

crx EE8 Vtec B16A1

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
wlada.777@email.cz
773 099 676
-
- Miminko
- Kontaktovat uživatele:
Nevim jak u EEcka (to nemam bohuzel k dispozici
) ale u ED staci povolit motor na hlavnim drzaku co je u rozvodu a prizvednout motor co nejvic jde. Sundat altik sundat drzak altiku a proplest ho mezi motorem poloosou a ramenem. Plno lidi rikalo ze to jde jen vrchem a nekteri dokonce sundavali sani misto brzdoveho valce. Ja jsem na to sel zespoda jak jsem byl zvykly z anglana a slo to. Sice hur nez na anglanovi ale slo. Vrchem by me to ani nenapadlo...

Nejlepší je to když je ta poloosa venku, sice trochu víc práce, ale časově kdy pak právě vyplejtáš ježka z klece to může bejt rychlejší. Trochu prasáckej styl je rozpojit horní čep a když vycvakneš poloosu od krátkej poloosy s ložiskem, sundáš spodní vidličku tlumiče, tak zatáhnout za těhlici k sobě a máš vytaženo, pak už s poloosou libovolně hýbeš a altík jde ven jak nic.
-
- Miminko
- Kontaktovat uživatele:
Takhle jsem to nezkousel ale urcite to je stokrat lepsi a rychlejsi nez vrchem a odpojit pul auta 

Měnil js to už 3x.1x spodem(hrůza,ale návod mi dost pomohl) a 2x vrchem. To je 100% lepší, trubky se dají lehce opatrně ohnout a je to razdva..
Demontáž Alternátoru
Měnil jsem před pár dny altík na ED9 a musím trvat na tom, že varianta s brzdovým válcem bude pro mě asi vždycky nej. Povolují se dva šrouby č. 12, pak asi dvě spony na hadice, odpojuje se jeden konektor a to je v zásadě všechno.
Navíc to děláte ve stoje, nad autem, nemusíte lézt pod něj. Pro člověka, který to dělal jako já na ulici, podle mě ideální.
Ale jinak si to každý dělejte, jak chcete
Navíc to děláte ve stoje, nad autem, nemusíte lézt pod něj. Pro člověka, který to dělal jako já na ulici, podle mě ideální.

Minor@honda-club.cz, 737574121, ICQ 225505717
- Wláďa
- Správce fóra
- Kontaktovat uživatele:
Demontáž Alternátoru
Minor píše:Source of the post Měnil jsem před pár dny altík na ED9 a musím trvat na tom, že varianta s brzdovým válcem bude pro mě asi vždycky nej. Povolují se dva šrouby č. 12, pak asi dvě spony na hadice, odpojuje se jeden konektor a to je v zásadě všechno.
Amen!

crx EE8 Vtec B16A1

wlada.777@email.cz
773 099 676
Facebook

wlada.777@email.cz
773 099 676