Mohl jsem to sice vyřešit pouhým přilepením lišty, ale to bych nebyl já a tak jsem začal přemýšlet, jak to opravím.

Vím, že tento problém trápí víc lidí, tak jsem se rozhodl se s Vámi podělit o mé řešení.

A tady to je...
Pro upřesnění... mám na mysli přímo tohle
Nejprve je potřeba sundat konce lišt, jednou přiměřenou rankou kladívkem, nejlépe tak, že kladivo zasadíte do vnitřku lišty a jednoduše po ní sklouznete.
Končíky jsou dole. Je potřeba z toho, co v něm zbyl zbytek železa, ho dostat ven. To šlo celkem v pohodě vydloubnout tou malou dirkou úzkým šroubováčkem a ránou kladívkem.
Do dirky pak stačí našroubovat šroubek nebo závitovku M4, tak aby z druhé strany čuměl cca 8-10mm
Zvolil jsem mosaz, ta neuhnije.

Šroubky jsem pak opatrně zařízl (pozor, musí se opravdu pomalu. Mosaz se rychle zahřívá a hrozí tím poškození plastu)
zabrousil pilníkem do úrovně plastu a z druhé strany ještě pro sichr zalil epoxidem (ale v dirkách drží fest i bez toho)
Pak už jen stačí zalepit lepidlem na okna zpět do lišty a lepidlo zvenčí zatřít hadrem a tech. benzínem do ztracena.
Kdyby se to neudělalo a lepidlo by zatvrdlo a pak se to ořezávalo, tak by se poškodil i povrch lišty.
Tak ať se daří borci a doufám, že to někomu pomůže.